hits

MITT SYN PÅ KROPPEN MIN

I kveld har jeg lysst til å skrive litt om kroppen min. Hvis du ikke orker å lese mer, kan du slutte nå. Hvis ikke er jeg takknemlig om du orker å lese videre. Jeg fikk inspirasjon (eller hva man skal kalle det) av bildet Rune tok av meg i kveld:


Tanken som først slår meg når jeg ser dette bildet er: Hun der kan faen ikke få mat. Jeg skjønner at andre lett kan tenke det samme, men likevel føles det sårt når noen kommenterer hvor tynn jeg er.

Jeg vet at jeg tråkker på mange tær nå. Jeg er ikke ute etter å provosere. Jeg vet at mange ville drepe for å få en slank kropp, men for all del ikke tro at det er noe paradis.. Det finnes som alt annet ulemper med dette også. 

Jeg har levd i skranglekroppen min i 23 år. Jeg har slitt med å finne klær som passer. Kjøper jeg bukser som passer i lengden, minner jeg om en metadonavhengig på grunn av de alt for hengende klærne. Kjøper jeg derimot bukser som passer i livet og lårene, når buksene meg midt oppe på leggen. Jeg må faktisk (ikke le!) kjøpe klærne mine i barneavdelingen. Det er faktisk litt komisk når damene bak kassa spør om det skal pakkes inn og de tar frem papir med Pippi Langstrømpe på.

Jeg skal ikke klage så mye på kroppen min. Jeg er jo ikke bare misfornøyd heller. Jeg ønsker bare å få litt mer kjøtt på beina, litt mer former. Jeg er rett og slett en god gammeldags planke. Ellers er jeg opptatt av at folk skal slutte å si til meg: Du er så heldig du som er så tynn. Hvis du er frisk er vel det et større hell enn å være tynn? Jeg ville allefall ha byttet hvilken dag som helst.

Dessuten synes jeg det er litt smålig å trekke konklusjonen om at jeg ikke spiser eller har spiseforstyrrelser og sånn. Det er ingen ting galt hverken med fordøyelsen eller matinntaket mitt, bortsett fra at jeg av og til spiser litt mer enn jeg burde, i den forstand at jeg blir så mett at jeg ikke greier å gå etterpå.

Selvfølgelig er det koselig å få høre at folk liker meg, at de ønsker de hadde min kropp. Desverre så finnes det en  "herregud så tynn du er". Det er helt sikkert like ille for meg å høre det, som å få høre "herregud hvor feit du er". Ja, jeg tror nå allefall det. Ingen av delene lyder akkurat som noen komplement, uansett hvilken fasong man enn måtte ha.. Og som alle jenter (og sikkert gutter) tar jeg det innover meg når noen prater nedsettende om kroppen min.

Hvis jeg fikk velge mitt utseende, ville jeg ha hatt mere former. Men, en får væra som en er og så videre.


Seks flotte, naturlige modeller. SLIK vil jeg heller se ut.

40 kommentarer

Ine

15.01.2012 kl.00:02

Du har en veldig fin kropp :)

<3 AnnHelen

15.01.2012 kl.00:02

Ine: Takk for det. Det er veldig hyggelig å høre :)

replica

15.01.2012 kl.00:03

Det kan være like kjipt å føle seg for tynn som for tykk, jeg kjenner til den! Var selv veldig tynn til jeg ble 15 år, da begynte jeg å legge på meg. Ikkeno greit å føle seg unormal!

Håper du har en fin helg! :-)

Vilde Karoline Mortensen

15.01.2012 kl.00:04

Syntes du er nydelig jeg!

Grimsmo!

15.01.2012 kl.00:05

det første som slo meg når jeg så bildet var, fy søren så fin kjole!! :)

Flott at du skriver om dette, for det er nok veldig mange i din situasjon som føler det samma. Det er så mange som mener man skal være tynn og er veldig missfornøyd med seg selv om man er kraftig. men det finnes også motsatt.. Klart det er kjipt å høre både det ene og det andre, og ja det setter seg!!

Man må tenke seg litt mer om før man snakker er mitt råd! Men jeg syntes du var flott jeg "planken" hehe :) Stor klem ifra "bolla" :)

Min lille hverdag

15.01.2012 kl.00:06

Syns du ser flott ut :)

Vær fornøyd med kroppen din, er mange som trener ræva av seg for å se slik ut. Kunne godt tenke meg å være slik naturlig, isteden for å være "redd" for å vise valkene mine :-P Ikke at jeg gjør så mye for å fjerne dem men men, du skjønner hva jeg mener :-P

Synnøve

15.01.2012 kl.00:08

jeg er så enig! leste igjennom alt og kjente meg straks i gjen i hver eneste setning. alle i klasse osv syns jeg er tynn og kødder, og spør hele tiden når vi skifter i garderober og sånt "du er så tynn" eller "hvordan får du så tynn kropp? har du sluttet å spise eller??"

Noen har tilogmed provosert meg med å si " jeg har begynt å slutte å spise en normal porsjon når vi spier, jeg spiser ikke frokost og bare halverer alle andre måltid..." det blir jeg rett og slett LEI meg av å høre... folk og familie har kommentert så me at jeg klarte ikke mer og gikk til helsesøster for å få bekrefte at det ikke var noe galt med meg, og hun gav meg mange tips om hvordan jeg skal takle sånne situasjoner som jeg får daglig(!)

jeg har lyst til å former akkurat sånn som deg, er ikke noe gøy å vere den minste i klassen eller den som alle bare kan "plukke opp" om jeg står i vegen eller noe sånt...

syns rett og slett at folk burde tenkte på hva de sier til folk og at setninger som du er tynn kan såre like mye som du er feit. tror ingen ville gått oppi trynet på noen og ropt du er jævla feit, hvor masse spiser du as???

takk om du leste dette og teksten din var helt perfekt og sett på egentlig de fleste synspunkter <3

Synnøve

15.01.2012 kl.00:11

jeg er forresten 14 år...

<3 AnnHelen

15.01.2012 kl.00:13

replica: Nei, de fleste vil en eller annen gang være sånn som "alle andre" :)

<3 AnnHelen

15.01.2012 kl.00:15

Vilde Karoline Mortensen: aaw, så hyggelig sagt ! :D

Emilie Berntzen

15.01.2012 kl.00:15

Jeg er også naturlig tynn, og legger ikke på meg så fort, men de siste årene har jeg klart å legge på meg litt, men er jo fortsatt tynn, men sånn normal da, men i 6 og 7 klasse sleit jeg veldig mye med det, for jeg var ekstremt tynn, og folk slang sånne kommentarer til meg om jeg hadde spiseforstyrrelser eller anoreksia fordi jeg var unormalt tynn, og jeg fikk alltid slengt etter meg, herregud, legg på deg da, du er saiko tynn osv, men jeg klarte å ikke bry meg noe om det, og nå så ser jeg bare tilbake på det med et smil, fordi det er så unødvendig og barnslig av folk å slenge sånne kommentarer til folk, de burde jo vite at vi blir minst like såret som de som er overvektige eller ja!

Rebecca

15.01.2012 kl.00:15

Helt enig ! Sånne kommentarer om at jeg må spise mer og må legge på meg og sånn, sårer nok like mye som å få kommentarer om at man er feit, Det er som regel (med mindre det ligger noe bak), mye letter å gå ned i vekt enn opp, nå skal jeg ikke si det er så veldig lett å gå ned i vekt, men jeg har prøvd i 3 år nå og gå opp i vekt, men jeg ligger fortsatt på 42. kg etter 3 år, enda så mye jeg kan spise, å det å høre at du er så tynn at det begynner å bli stygt er jo rett og slett jævlig sårende når jeg ikke får gjort noe med det !

Som deg så ville jeg heller hatt former, enn å være så tynn som jeg er nå! :)

<3 AnnHelen

15.01.2012 kl.00:17

Grimsmo: haha, måtte le av den siste der :D Som jente er det lett å ta alt i verste mening, tror jeg. Det er ikke alltid lett å være hverken for tynn eller for tykk. Å være menneske er rett og slett håpløst av og til :)

Tenk før du snakker, fortell det til plumbo, haha! :)

Takk, forresten. Kjolen ble kjøpt på nettbutikken til hemmes og mauriz og ankom i dag :)

Plankeklem tilbake :D

Martine Ervik

15.01.2012 kl.00:20

Synes du er flott jeg!

<3 AnnHelen

15.01.2012 kl.00:22

Min lille hverdag: hehe, jeg ser den. Tusen takk for komplemanget, forresten. Ja, jeg er jo fornøyd, enkelte dager. Andre dager er jeg sur og misfornøyd med alt. I dag er jeg egentlig bare mett, etter en storveies bursdagsfeiring med masse kakaer og middag :)

<3 Kristina

15.01.2012 kl.00:38

Jeg sliter mer med at jeg føler meg "feit", så er fort gjort for meg å tenke at det er bedre å være for tynn.. alikevel var min første tanke når jeg så det bildet at det var en sunn og pen jente :)

<3 AnnHelen

15.01.2012 kl.00:38

Synnøve: Det er både hyggelig og samtidig litt vemodig å høre at vi er flere. Men det er jo godt å slippe å være alene. Jeg var alltid den som ble plukka opp hvis jeg stod i veien. Jeg begynte å skalle ned (!) vedkommende, for INGEN har rett til å hverken løfte meg eller å rakke ned på meg.

Jeg fikk ofte spørsmål om hvor lang tid jeg brukte på å gå forbi en veipisk. Det er jo egentllig et morsomt spørsmål, men ikke når du får det flere ganger for dagen i lengre tid. Akkurat det å være i fjortenårsalderen gjør saken enda værre. Da er det om å gjøre å ikke skille seg ut, og ja.. alt er mye værre når man er 14. Allefall var det slik for meg.

Bit tenna sammen, sett deg i respekt. Lykke til! <3

<3 AnnHelen

15.01.2012 kl.00:51

Emilie Berntzen: ja, du har rett i det. Jeg har også greid å ramle over 50 kg, ENDELIG. Det er alt for mange som snakker før de tenker, og det er synd.

<3 AnnHelen

15.01.2012 kl.00:54

Rebecca: godt å høre at du skjønner hva jeg mener. jeg har også prøvd i alle de år å gå opp.. Nå har jeg lagt på meg litt, men jeg får av og til høre at "nå ser du bra ut. Før så du ut som en utsultet narkoman".. det er ikke så morro å vite at det var sånn folk pleide å se på meg. Jeg har faktisk ikke gått opp sååå mye. Det finnes for lite empati her i verden.

<3 AnnHelen

15.01.2012 kl.00:55

Martine Ervik: tusen takk, det var fint sagt :)

kristine katte

15.01.2012 kl.00:56

jeg vil bare si at det jeg tenkte da jeg så bildet av deg var "for en søt jente". jeg tenkte ikke på at du så for tynn ut i det hele tatt. du burde være veldig fornøyd med utseendet ditt synes jeg!

<3 AnnHelen

15.01.2012 kl.00:56

Kristina: takk, det var fint sagt :)jeg tror de fleste av oss drømmer om det vi ikke har. En drøm er jo vel og bra, bare det ikke blir en besettelse som sårer folk under veis :)

jente18

15.01.2012 kl.00:58

jeg synes at du la det ut på en veldig fin måte, slik at ingen tar seg nær av det. en får værra som en er ja. Ingen blir vel helt fornøy uansett :P

<3 AnnHelen

15.01.2012 kl.01:01

jente18: haha, nei det skal være sikkert! Ja, jeg liker ikke å provosere, jeg liker å få frem poenget mitt på en ryddig måte, selv om jeg av og til kan ramle litt ut av poenget :)

Irmelin

15.01.2012 kl.01:04

Det første jeg tenkte når jeg så bildet var "Fyfaen for en fin kropp!"

<3 AnnHelen

15.01.2012 kl.01:11

Irmelin: takk, det var veldig fint sagt :)

guidette

15.01.2012 kl.01:16

Vet du hva, dette innlegget gjorde at jeg ble glad over min kropp

<3 AnnHelen

15.01.2012 kl.01:18

guidette: hehe, det er bra! :)

Kaja Foss

15.01.2012 kl.01:23

Hei! :)

Jeg synes du er en pen jente, og du kler den du er. Alle mennesker burde sette pris på den kroppen de har fått tildelt - gjør det beste ut av det uten å forsøke å endre seg selv som person. Hvor ble av personligheten i dette? glemmer folk dette? Viktigst.

Oppblåste "idealer" er ingen mål - det blir en kamp mot helvete. Jeg trener, og spiser sunt - ble dermed markert. Men synes fortsatt at jeg hadde vært "stygg" hvis personligheten min streiket.

Beste hilsner

Kaja Foss

www.kajafoss.com

PAINLIKEHELL av meg

15.01.2012 kl.01:36

Du har fin kropp, koselig me kommentar tilbake!

Kine

15.01.2012 kl.01:46

kjente meg igjen i hver eneste settning! veldig bra skrevet :-)
Jeg har hatt anoreksi, og det er først nå de siste ukene, at jeg har innsett hvor faretruende nær jeg var sondemating. Akkurat nå er jeg tilfreds i egen kropp, og har som mål å veie meg så sjeldent som jeg klarer. Stresser man for mye, kan det virke inn på forbrenningen og humøret, så det beste er å ta det med ro, heller enn å pøse på med alskens slankekurer.

Du er flott akkurat som du er; det er synd at du skal få dumme kommentarer slengt etter deg. Jeg vet om flere som er blitt beskrevet som pinnedyr, enda de spiser helt normalt. Det er urettferdig.

Alice

15.01.2012 kl.12:33

Synes du ser kjempeflott ut! Tror alle er litt misfornøyde med kroppen sin, uheldigvis, og noen mer enn andre. Det går jo alltid ann å endre på kroppen sin, og den letteste måten er å trene, enten man synes man er for tynn eller tykk. :)

Kan komme med et tips om du sliter med å finne bukser, og det er å sjekke ut Cheap Monday sine! De har stort utvalg i størrelser (typ du velger lengde og livvidde, ikke bare en størrelse liks.), er kjempedigge å ha på og koster ikke all verden. Høres ut som en reklame her, men det er faktisk sant, haha.

<3 AnnHelen

15.01.2012 kl.14:33

Kaja Foss:Tusen takk for en hyggelig kommentar :) Du har så rett, personligheten blir alt for ofte glemt. En frisk kropp er uansett mye viktigere enn et mediaskapt ideal! :)

<3 AnnHelen

15.01.2012 kl.14:35

painlikehell: tusen takk, det var veldig fint sagt:)

<3 AnnHelen

15.01.2012 kl.14:35

Kine: takk for det :) Det er godt å vite at man ikke er alene, tross alt :)

<3 AnnHelen

15.01.2012 kl.14:41

Jenny: Ja, det er unødvendig med slengkommentarer. Spesielt hvis en person er litt nærtagen, men selv de som ikke tar seg selv så høytidelig tar det innover seg når det blir nevnt om og om igjen.

Det er bra du har innsett hvor farlig det er/kan være å minske næringsmengden i en allerede liten kropp. Jeg håper du blir frisk og at du kan være fornøyd med kroppen din :)

<3 AnnHelen

15.01.2012 kl.14:42

Alice: Oii, det passer bra siden jeg nettop har fått lønn! Den må jeg sjekke ut, takk for både tips, kompliment og kommentar! :D

Mailo

16.01.2012 kl.13:47

Ååh, det ga meg inspirasjon, kan jeg få lovt til å skrive om det samme? Skikkelig bra skrevet Ann Helen!

<3 AnnHelen

16.01.2012 kl.16:46

Mailo: be my guest :) tusen takk :D

Har du noe å tilføye?

<3 AnnHelen

<3 AnnHelen

29, Lærdal

Hei og hopp, og velkommen skal du være! Denne bloggen handler om mye rart med sukker på, alt fra mitt unike liv til mine like unike meninger om mye og mangt. Det denne bloggen mangler av stil og karakter tar den igjen ved å være pinlig ærlig. Det er ikke alltid lett å være menneske, og det er ingen grunn til å lyve om det heller. Bildene taes med Nikon D3100 evt webkamera eller mobiltelefon. småtroll leser denne bloggen NÅ

Følg gjerne siden min på facebook for å få oppdateringer om nye innlegg: tispe.blogg.no

Kategorier

Arkiv